Fabrikett

Fabrikett

890 Ft

Alapanyag: vegyes fa fûrészpor
Fűtőérték: 18 – 19,5 MJ/kg
Méretei: 155 x 55 x 95 mm
Súlya: 0,8 – 0,85 kg / db
Csomagolás: 10 kg / csomag – 0,96 t / raklap

 Ft
Cikkszám: fabrikett001 Kategória:

Leírás

A fabrikett környezetbarát, természetes alapanyagból (faporok, faforgács, faapríték, erdőgazdasági melléktermék, fűrészpor) – magas nyomáson, préseléssel készült tüzelőanyag. Kötőanyagot egyáltalán nem tartalmaz, ezért kémiai összetétele a természetes fáéval azonos. Nedvességtartalma alacsony (kb. 4 – 10 %), ezért sokkal jobb hatásfokkal rendelkezik, mint a tűzifa. Kandallóban, cserépkályhában is használható, mivel nem kormoz. Vásárlása után nincs szükség feldolgozásra, mivel egységes darabokból áll, így könnyen és kényelmesen tárolható. Alkalmazható falegázosító, vagy vegyes tüzelésű tüzelőberendezésben egyaránt.

A nyomás és préselés hatására tömör szerkezetű, nem tartalmaz levegőt és felesleges nedvességet. Kimagasló fűtőértékkel rendelkezik (16-19 MJ/ kg), ami megközelítőleg kétszerese a frissen vágott fa (7 MJ/kg) fűtőértékének. Hamutartalma alacsony (max.1%), és környezetbarát, így természetes növényi tápanyagként kiskertekben műtrágya helyettesítésére kiválóan alkalmas.

Olyan fabrikettet vásároljunk, ami natúr fából, hozzáadott kötőanyag nélküli, vagy természetes kötőanyaggal készült (például: enyv). Ha a megfelelő szabványminősítéssel ellátott brikettet vásárolunk az garanciát szolgáltat az áru fűtőértékére, hamutartamára és tisztaságára is. (forrás:http://www.futsokosankampany.hu/)

Brikett általános jellemzõi

Brikettnek nevezzük a 15*6*10 cm négyszög alakú tömörítvényeket, melyeket mezõgazdasági, faipari, erdõgazdasági melléktermékekbõl állítanak elõ.

Brikettet hidraulikus présen gyártják.

Legjellemzõbb általános tulajdonságai:

  • természetes alapanyagokból (faporok, faforgács, faapríték, erdõgazdasági melléktermék) készül idegen kötõanyagot nem tartalmaz nedvességtartalma kicsi (10% körüli), ezért könnyebben és jobb hatásfokkal ég, mint a hagyományos tûzifa.
  • Fûtõértéke nagy, kétszerese az átlagos tûzifának kb. 17-19MJ/kg,
  • hamutartalma kicsi (0,7-1,5%),
  • füstje a környezetre káros kéndioxidot nem tartalmaz.

A tûzifával szemben 2-3 szor nagyobb sûrûségû, és mintegy 50%-kal nagyobb fûtõértékû.