Ömlesztett szén

Ömlesztett szén

7 900 Ft

Alapanyag: fekete sziléziai szén
Fűtőérték:
6600 (Kcal/kg) – 26,1 (MJ/kg)
Méret:
 30-60mm

 Ft
Kategória:

Leírás

Feketeszén egyenesen a lengyel bányákból. Kiváló minőségû, megfizethetõ és gazdaságosan felhasználható. Próbálja ki Ön is és szabaduljon meg a hideg, fázós téli pillanatoktól!

A feketekőszén keletkezése, tulajdonságai:
A feketekõszén üledékes kõzet, aminek nagy része biogén eredetû szén. A régi osztályozás szerint az üledékek biogén csoportjába tartozik, ma az intrabazinális üledékek közé sorolják. Szénültségi fokában (széntartalmában) a barnakõszén és az antracit között áll. Sok millió évvel ezelõtt a mocsaras területeket hatalmas erdõségi vastag üledéktakarók fedték be. A levegõtõl elzárva, a fedõrétegek nyomása alatt ezek az idõ teltével elszenesedtek. A fekete kõszenek nagyobb nyomás alatt, hosszabb ideig képzõdtek, ellentétben a barnakõszenekkel, amik általában fiatalabbak, és a rájuk nehezedõ nyomás is kisebb volt. A kõszén zsíros csillogású anyag, melyen fekete nyomok láthatóak.

A feketeszén felhasználása, hasznostása: Széntartalma kb. 80-91%, ennél fogva rendkívül széles körben felhasználható, magas fûtõértékû és kis salakanyag-tartalmú univerzális szén fajta. Automata – és öntöttvas kazánokba ajánljuk, szinte mindenhol megállja a helyét és könnyen kellemes és tartós meleget ad.

A feketeszén tárolása: A barnaszénnel ellentétben a feketeszén könnyen tárolható, akár letakarás nélkül is, mivel a nedvességre kevésbé érzékeny.